Kogelkranen

Zoekresultaten en specificaties

Artikelnaam: Merk:
Voorraadartikel: Nee Serie:
Fig.:

Kogelkraan
De laatste decennia is de toepassing van kogelkranen gestaag toegenomen. De goede prijs-kwaliteitsverhouding, eenvoudige, hoogwaardige constructie, brede toepasbaarheid
en onderhoudsvriendelijkheid hebben hier zeker toe bijgedragen. Econosto heeft een breed pakket kogelkranen voor uiteenlopende toepassingen in haar programma.
Kogelkranen worden gekenmerkt door een hoge doorstromingscapaciteit doordat de kogel in open stand geen belemmering voor het doorstromende medium vormt.
Verder worden kogelkranen gekenmerkt door een kwartslag bediening, waardoor dit type afsluiter op eenvoudige wijze geautomatiseerd kan worden.
In onze goed geoutilleerde werkplaats kunnen bovendien standaard appendages worden aangepast of voorzien van bedieningen en/of accessoires volgens uw specificatie.
Kogelkranen zijn leverbaar voor een breed toepassingsgebied, van messing kranen met draadaansluiting voor bijvoorbeeld toepassing in water tot RVS kranen met flensaansluiting
voor toepassing in corrosieve media. Door de eenvoudige constructie met een beperkt aantal onderdelen zijn kogelkranen vrijwel onderhoudsvrij en makkelijk in gebruik.

 

                                                                                                                                                                 Inleiding

Kogelkranen worden steeds vaker en in steeds meer applicaties toegepast. Ze onderscheiden zich dan ook door hun hoogwaardige constructie, eenvoudige bediening en brede toepasbaarheid. Kogelkranen zijn bovendien onderhoudsvriendelijk en bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Bij het bepalen van de juiste kogelkraan staat uw applicatie centraal. De belangrijkste parameters zijn:

• Medium

• Druk

• Temperatuur

• Fabricaat


 

Constructie

Een kogelkraan bestaat uit de volgende basisonderdelen:

1. Afsluiterhuis

2. Kogel

3. Spindel

4. Zittingen

5. Spindelafdichting

6. Huisafdichting

Werking

Een kogelkraan bestaat uit een afsluiterhuis met daarin een kogel met een ronde boring, twee zittingen en een spindel met spindelafdichting. Wanneer de boring van de kogel in één lijn staat met de leiding, staat de afsluiter open. Door de kogel via de spindel met een hendel of aandrijving een kwartslag te draaien, wordt de afsluiter gesloten. De zitting zorgt ervoor dat de afsluiter goed afdicht zodat het medium niet langs de kogel en de zitting de leiding kan instromen. De spindel- en huisafdichtingen zorgen ervoor dat er geen medium naar de omgeving ontsnapt.

Afsluiterhuis

Omdat het huis van de kogelkraan in contact komt met het medium en met de buitenomgeving, is de materiaalkeuze (messing, brons, staal, roestvaststaal of exotische materialen) van essentieel belang.

Kogel

Door de kogel over 90° te draaien, gaat de kogelkraan van open naar dicht of omgekeerd. Omdat de kogel altijd in contact komt met het medium, zal een hoogwaardig materiaal moeten worden gekozen.

Linkedin Youtube Pinterest
Printen Email
Econosto