ArcelorMittal bespaart veel energie met Econ-ARI Stevi regelkleppen

Bel onse-mail ons 
Als staalproducent verbruikt ArcelorMittal Gent grote hoeveelheden grond- en hulpstoffen, energie en water. Door een actief milieubeleid te voeren en jaarlijks zo’n 15% van het investeringsbudget aan milieumaatregelen te besteden, probeert het bedrijf de impact van haar activiteiten op het milieu echter zoveel mogelijk te beperken. Vorig jaar nam ArcelorMittal Gent bijvoorbeeld 25 door Econosto geleverde Econ-ARI Stevi® regelkleppen met toebehoren in gebruik om het stroomverbruik van een reeks warmtewisselaars te reduceren. Met deze investering verwacht de staalproducent jaarlijks € 60.000,- tot € 80.000,- aan elektriciteit te besparen.

Het productieproces in het kort

ArcelorMittal Gent produceert hoogwaardige staalproducten voor de meest uiteenlopende toepassingen. Het bedrijf beheerst het volledige productieproces, dat begint bij de verwerking (in eigen fabrieken) van ruwe grondstoffen – voornamelijk steenkolen en ijzererts – tot cokes en sinter. Vervolgens worden deze grondstoffen ingeladen in de hoogoven en verwerkt tot vloeibaar ruwijzer. In de continu-gieterij van de staalfabriek wordt het zuivere ijzer omgezet in plakken staal (‘slabs’ genoemd) met de juiste chemische eigenschappen. In de warmwalserij worden deze slabs vervolgens uitgewalst tot een dikte van 1,25 tot 13 mm, waarna het plaatstaal na koeling met water op grote rollen (zogeheten ‘bobijnen’ of ‘coils’) wordt gewikkeld, afgesneden, gewogen en gelabeld. Een derde van de rollen gaat hierna als halffabricaat naar de klant, de  rest vervolgt zijn weg voor verdere bewerking naar de grootste productieafdeling van ArcelorMittal Gent: de koudwalserij.


De koudwalserij

Ruben Dewitte, Support Manager Cold Rolling Department bij ArcelorMittal Gent, legt uit: “In de koudwalserij wordt het staal terug ontrold, waarna we het in tandemwalsgroepen – die bestaan uit aaneengeschakelde walswerktuigen – progressief verdunnen tot een dikte van 0,15 tot 0,3 mm. Door het koudwalsen verhardt het staal echter, waardoor het zonder nabehandeling niet kan worden verwerkt. Daarom geven we het staal een warmtebehandeling in de continugloei- en afwerkingslijn, ook wel CAPL-lijn genoemd. Bij deze behandeling verhitten we het staal tot zo’n 8000C en ondergaat het – na een eerste afkoeling tot circa  4000C – met behulp van luchtkoeling via ventilatoren een tweede afkoeling naar circa 1000C.”

Energie-intensief koelproces

De CAPL-lijn maakt gebruik van 24 warmtewisselaars waarin koelwater (primair circuit) warmte onttrekt aan de koellucht (secundair circuit). Ruben Dewitte hierover: “Dit proces was zeer energie-intensief doordat we voorheen – ongeacht de benodigde warmteafvoer – steeds een gelijke hoeveelheid koelwater door de warmtewisselaars voerden. ArcelorMittal Gent hanteert echter een actief milieubeleid en behoort op het gebied van energie-efficiëntie niet voor niets tot de best presterende staalbedrijven ter wereld. 

 

Omdat we het energieverbruik van dit koelproces fors wilden reduceren, hebben we eind 2013 elke warmtewisselaar gekoppeld aan een Econ-ARI Stevi® elektrisch bediende regelklep type 12.440 met een Econ-Ari Premio® Plus 5kN aandrijving inclusief relaiskaart en dTron. Elke afsluiter wordt hierbij individueel aangestuurd door een delta-T meting over de warmtewisselaar. Hierdoor kunnen we de koelwaterflow veel beter en naar behoefte regelen en dat betekent dat we veel minder koelwater én veel minder stroom verbruiken.”


Terugverdientijd: 2 jaar

Als voorwaarde voor deze milieu-investering stelde ArcelorMittal aan Econosto – dat in de aanbesteding de beste value for money bood – een ROI van 2 jaar als eis. “Geen enkel probleem”, stelt Application Engineer Frank Volckaert van Econosto. “Aanvankelijk gaven andere gebruikers in de installatie de eerste maanden na ingebruikname nog een verkeerd beeld. Nadat deze gebruikers in april/mei opnieuw waren afgesteld, toonde een voorlopige berekening in juni 2014 echter al een jaarlijkse besparing van € 60.000,- tot € 80.000,- aan.”

“Deze prognose is eind 2014 nog eens bevestigd”, besluit Ruben Dewitte. “Op basis van deze resultaten verwachten we dan ook dat we onze investering ruim binnen de gestelde termijn zullen terugverdienen en dat is goed voor ArcelorMittal Gent én voor het milieu.”

 

 


 
Linkedin Youtube Pinterest
Printen Email
Econosto