Pentair Haffmans

[projectbanner:  3D quickweld]

Besparing van 30% op montage kogelkranen 
 
Pentair Haffmans ontwikkelt en produceert kwaliteitscontrole apparatuur en CO2 systemen voor de brouwerij, dranken, wijn, bioethanol en biogas industrie. Pentair Haffmans is een multinationaal bedrijf, gericht op innovaties en klanttevredenheid en een aanwezigheid in meer dan 150 landen over de gehele wereld. Het bedrijf werkt al lang samen met Econosto als leverancier van afsluiters en appendages. Omdat Pentair Haffmans in de hele wereld grote installaties levert heeft men een partner nodig die een breed pakket aanbiedt en in staat is om mee te denken in oplossingen. Samenwerking in een vroeg stadium om middels co-engineering tot een oplossing te komen is hierbij essentieel.
 
Meedenken met de klant leidt tot een nieuw product
Pentair Haffmans gebruikt veel driedelige kogelkranen. In het verleden kostte de montage daarvan vrij veel tijd omdat deze in de leiding moesten worden uitgelijnd voordat ze gelast konden worden. Daarom vroeg men Econosto om een oplossing te vinden voor een snellere montage. Als antwoord op deze uitdaging hebben we een kogelkraan ontwikkeld met draaibare laseinden. Deze kan in een willekeurige stand in de leiding worden gezet. Vervolgens worden de laseinden aan de leiding gelast en tenslotte wordt de kraan op de juiste stand gezet. De prototypes zijn uitgebreid getest door Econosto en Pentair Haffmans. 

 

Bovendien heeft een onafhankelijk instituut een succesvolle test met CO2 bij ‑66°C uitgevoerd . Het definitieve ontwerp voldoet aan alle eisen en is voorzien van een kwalitatief goede en gestandaardiseerde verlengspindel voor hand- en actuator bediende kranen, die ook voor koude toepassingen geschikt zijn.  Dit nieuwe type kogelkraan is volledig in ons leverprogramma opgenomen onder de naam Quick-Weld.
 
Jeroen Driessen, Manager Projects & Engineering bij  Pentair Haffmans: “Een besparing van ca. 30% op de montage is een feit. De geringe meerprijs ten opzichte van een standaard kogelkraan is heel snel terugverdiend”
Wij bieden totaaloplossingen met o.a. geautomatiseerde afsluiters en sensoren. Quick-Weld kogelkranen  kunnen volledig worden samengebouwd met Econ®  pneumatische actuators en Econ® switch boxes (conventioneel of Ex) en getest in ons Valve Automation Center.  Voor procesautomatisering biedt Econosto mogelijkheden het totale project uit handen te geven volgens het Turnkey principe.

Linkedin Youtube Pinterest
Printen Email
Econosto