Rubis Terminal

Vorig jaar nam Rubis Terminal de eerste fase van haar nieuwe op- en overslagterminal voor vloeibare chemicaliën en minerale oliën in de Botlek in gebruik: vier RVS tanks en zes stalen tanks met een totale capaciteit van 86.200 m3. De komende maanden neemt het bedrijf vier nieuwe stalen tanks voor K1 producten – zoals benzine – in gebruik, waarmee de capaciteit wordt vergroot tot 111.400 m³. Evenals bij fase 1 leverde Econosto voor deze uitbreiding het complete appendagepakket.
 
Standaardisatie
Voorafgaand aan de levering van de appendages voor de eerste zes tanks spraken Rubis Terminal en Econosto al over de mogelijkheid om appendages te standaardiseren. Rademakers: ‘We hebben geen eigen TD en geen eigen magazijn en zijn voor onderhoud dus aangewezen op externe partijen. 

 

Overigens is Econosto de eerste leverancier waarbij we langetermijn afspraken maken, maar er volgen er meer. Standaardisatie biedt gegarandeerde kwaliteit en zekerheid tegen vaste prijzen. Dat maakt onderhoudswerkzaamheden en uitbreidingsprojecten eenvoudiger te managen. Bovendien weet je met een contract wat je aan elkaar hebt en zijn we verzekerd van een loyale leverancier’.
 
In de vijfjarige overeenkomst tussen Rubis Terminal en Econosto zijn afspraken vastgelegd omtrent voorraadposities, levertijden en prijzen. Vanzelfsprekend is Rubis Terminal bij het aangaan van de overeenkomst niet over één nacht ijs gegaan. ‘Econosto is al vanaf de ontwikkeling van deze terminal onze hoofdleverancier op het gebied van appendages’, legt Rademakers uit. ‘Bij de bouw van fase 1 hebben ze zich ruimschoots bewezen. Daarnaast leveren ze een compleet pakket en is bij recent onderzoek bovendien gebleken dat ze ook nog eens de laagste prijzen boden. Al met al vormt dat een solide basis voor een langdurige samenwerking’.

Linkedin Youtube Pinterest
Printen Email
Econosto