Totaalconcept voor Heerema launch barge

Heerema Marine Contracting heeft de H-851 launch barge ingrijpend laten aanpassen. Het vaartuig heeft nu een lengte van 260 meter, breedte van 42 tot 63 meter en diepgang van 15 meter. De barge wordt gebruikt voor het plaatsen van jackets (de ondersteuningsconstructie van offshore platforms) en de platforms zelf. Bij deze werkzaamheden is het essentieel dat er snel ballast aan boord kan worden genomen om de diepgang te vergroten.
 
Het bestaande ballastsysteem maakt gebruik van pompen. Om sneller te kunnen ballasten heeft Heerema een aanvullend Rapid Ballast System van Econosto laten installeren. Dit omvat een aantal vlinderkleppen met afstandsbesturing onder de waterlijn. Bij het openen hiervan worden de ballasttanks gevuld met gemiddeld 40,000 m³/h. Zo kunnen offshore installaties binnen het beschikbare "weather window" worden geplaatst. Wij hebben de volledige engineering voor dit systeem gedaan en de componenten aangeleverd aan de werf in China.
 
Ook moest het besturingssysteem van de barge aangepast worden aan de huidige veiligheidseisen. 

 

Dit omvatte de gedeeltelijk redundante uitvoering van diverse elektrische en hydraulische systemen, hardware en software van de besturing, en de uitbreiding van elektrotechnische installaties.
 
We leverde alle benodigde componenten en tekeningen aan de werf waar de systemen werden geïnstalleerd. Een team van onze technici ging naar China om de systemen samen met de plaatselijke vakmensen op te starten en te testen. Ondanks de taalbarrière verliep deze samenwerking uitstekend.
 
Heerema gunde deze opdracht aan ons omdat wij een totaaconcept konden leveren:

  • Engineering en tekenwerk
  • Levering van afsluiters, aandrijvingen, pneumatische en hydraulische componenten
  • Meet- en regelsystemen
  • Begeleiding bij de installatie door de werf
  • Opstarten en testen van de systemen
  • Sea trials
  • Leveren van bijgewerkte documentatie 

Meer info: Jeroen Veltrop

Linkedin Youtube Pinterest
Printen Email
Econosto