Totaalconcept voor het offshore Transformator Platform DanTysk OSS

e-mailTerug naar Branche

Hollandia Strukton Jointventure 

Het DanTysk offshore windpark is één van de eerste van grootschalige offshore windparken ooit gebouwd in de Duitse Noordzee. De ligging van het offshore windpark is ten westen van het eiland Sylt, direct op de Duits-Deense grens. Voltooiing van het DanTysk windpark zal geschieden door de twee energiebedrijven achter het project, Vattenfall and Stadtwerke München. Deze energiebedrijven spelen een sleutelrol in het Duitse energietransitie beleid. Met een totaal van 80 windturbines zal de DanTysk binnenkort in staat zijn 400.000 woningen te voorzien van groene energie.

Het substation is het hart van het windpark. Dit is namelijk de plek waar de door de windturbines opgewekte elektriciteit wordt verzameld en omgezet in een hogere spanning.

Het geheel bestaat uit twee delen: de bovenzijde (= topside), waar alle technologische hulpmiddelen zijn ondergebracht en de mantel (= jacket), een stalen constructie die op de bodem van de Noordzee staat en een hoogte van ongeveer 45 meter bereikt.
 

 

De project organisatie was gevestigd op het terrein van Holllandia in Krimpen aan den IJssel.
Hier zijn de zgn. topside en de jacket gebouwd. Hollandia Strukton heeft in Econosto de juiste partner gevonden voor ondersteuning in het engineering proces en de integratie van de verschillende systemen. Het platform staat 75 km uit de kust, waarbij de uitdaging is dat het onbemand  moet kunnen opereren. Dit vereist een betrouwbaar systeem dat volledig vanaf het vaste land moet kunnen worden bediend en uitgelezen. Gedurende de afbouw is er zeer intensief contact geweest tussen alle disciplines van de projectorganisatie en Econosto.
 
Econosto’s leveromvang voor dit project bestond o.a. uit:

  • Ondersteuning engineering / projectorganisatie.
  • Volledige afstand bediende fail safe afsluitersystemen en besturing.
  • Meet- en regeltechniek (druk, temperatuur, niveau, flow) met communicatie volgens HART protocol .
  • Flowmeters tbv brandstof en watersystemen.
  • Tankmeetsystemen.
  • Tankbeveiliging; overvulbeveiliging, vlamkerende inrichtingen.
  • Alle appendages.
  • Commissioning.
  • Einddocumentatie. 

Meer info: Joep Jol

Linkedin Youtube Pinterest
Printen Email
Econosto