Vopak Terminal Westpoort

De logistiek van 3000 afsluiters 

Just-in-time levering

Koninklijke Vopak NV is de grootste tankterminal operator ter wereld, met 83 terminals in 31 landen. Om aan de groeiende vraag naar opslag-, overslag- en mengcapaciteit te voldoen heeft Vopak de nieuwe Westpoort terminal gebouwd in de Amsterdamse Afrikahaven.

Deze terminal heeft 41 opslagtanks met een hoogte van 25m en een capaciteit van 10.000 tot 50.000 m³. De totale opslagcapaciteit bedraagt bijna 1,2 miljoen m³. BAM Leidingen & Industrie was de hoofdaannemer voor dit project en Econosto leverde de afsluiters en aandrijvingen.

De terminal heeft een complex leidingsysteem met bijna 900 elektrisch bediende procesafsluiters, voornamelijk Econ® elektrisch bediende afsluiters en bijna 2,400 kleinere Econ® handbediende afsluiters die niet direct verband houden met het proces. De elektrisch bediende afsluiters zijn voorzien van beveiligingssystemen.

 

Bij een dergelijk project gaat het niet alleen om de kwaliteit en veiligheid van de producten maar ook om een perfecte logistieke organisatie. Econosto leverde de geautomatiseerde afsluiters geheel samengebouwd en getest - klaar voor installatie. Alle leveringen aan BAM werden just-in-time gedaan naarmate de bouw vorderde. 

     
  
Linkedin Youtube Pinterest
Printen Email
Econosto